Salam ramadan semua, hari ni masak pasta Penne Carbonara sebagai juadah berbuka anak anak.
Resepi kali ini saya tidak menggunakan sos putih segera yang dibeli tapi hasilkan sos putih homemade sahaja.
(Resepi Untuk 3 orang makan)
Penny 1 mangkuk besar rebus terlebih dahulu
Letak sedikit garam dan minyak
Bahan
Tepung gandum (5 sudu makan)
Butter sebesar (3 jari)
Bawang putih (1 ulas)
Kiub ayam (separuh)
Daun beay leaf (sehelai)
Lobak Merah
Herba English (mix)
Cheddar Cheese (sekeping)
Secawan air
Garam secukup rasa
Meat ball (5-10 biji)
Cara Memasak
Panaskan butter
masukkan bawang putih
masukkan tepung gandum gaul gaul rata
Masukkan air
Masukkan daun beay leaf
Masukkan Lobak merah
masukkan kiub ayam,meat ball dan dan masak hingga cukup masak
(anggaran 2-3 minit)
Masukkan penny yang telah direbus dan disejukkan.
Gaul rata dan masukkan Cheese Cheddar
Tutup api.