Cucur Jawa pernah dengar tak?. Saya baru tahu ada kuih
yang macam ini. Satu pagi tu saya ternampak mak mertua
masak di dapur. Bila dirasa ada sedikit persamaan dengan
kuih peneram.
yang macam ini. Satu pagi tu saya ternampak mak mertua
masak di dapur. Bila dirasa ada sedikit persamaan dengan
kuih peneram.
Ibu saya beritahu nak buat kuih ini
agak leceh.Adunan perlu dibancuh terlebih dahulu dan disimpan dalam beberapa
jam sebelum digoreng.
Teknik menggoreng kuih ini juga perlu betul dan hanya menggunakan kuali kecil yang cukup cukup muat untuk sebiji kuih cucur jawa ini. Saya mencuba juga untuk membuatnya tetapi tidak berapa menjadi.
Teknik menggoreng kuih ini juga perlu betul dan hanya menggunakan kuali kecil yang cukup cukup muat untuk sebiji kuih cucur jawa ini. Saya mencuba juga untuk membuatnya tetapi tidak berapa menjadi.